RESPONSIBILITY AWARD

Щорічна премія «Responsibility Award» започаткована Фондом родини Богдана Гаврилишина у 2021 році до Всеукраїнського дня відповідальності людини. Мета премії — відзначати проактивні дії людей, організацій, бізнесів, які розбудовують Україну в різних соціальних напрямках через персональну відповідальність.

Email: responsibility.award@bhfamily.org

Підписатись

<We_can_help/>

What are you looking for?

Image Alt

Responsibility Award 2023

Стартує премія відповідальності Responsibility Award 2022: долучитися може кожен

Сьогодні, 17 вересня, в Україні відзначають День рятувальника. Недарма саме в цей день у фонді стартує щорічна премія відповідальності Responsibility Award. Деталі розповідаємо у новій статті.

Як це було у 2021 році?

Фонд родини Богдана Гаврилишина роками поширює цінності відповідальності в українському суспільстві через Декларацію відповідальності людини, ResponsibleTalks, Марафон відповідальності людини та ін. У 2021 році цей напрям нашої діяльності вийшов на національний рівень – Верховна Рада України підтримала ініціативу фонду і встановила Всеукраїнський день відповідальності людини зі щорічним його відзначенням 19 жовтня, у день народження Богдана Гаврилишина.

На відзначенні першого Дня відповідальності людини ми започаткували щорічну премію Responsibility Award. У 2021 році нагороду вручали організаціям громадянського суспільства, діяльність яких пов’язана з одним або кількома пунктами Декларації відповідальності людини. Лауреатами премії стали організації «Повернись живим» (лауреат І Премії), «Будуємо Україну Разом» (лауреат ІІ Премії), «Друзі спільноти святого Егідія» (лауреат ІІІ Премії).

Як відбувається Responsibility Award у 2022 році? 

З кінця лютого 2022 року наша держава живе в стані повномасштабної війни. Відтоді українське суспільство проходить безліч трансформаційних процесів, вчиться взаємодіяти, оперативно реагувати на виклики нової реальності. Відбувається зростання сильної самосвідомої нації, яка попри надскладні часи, дорослішає, мудрішає та розвивається. Відповідальність сьогодні стає фундаментом усіх дій, що спрямовані на боротьбу та перемогу України. Ці дії йдуть від людини до людини і як зернятка соняха, засіюють нашу землю, щоб на ній проростало життя.

Сьогодні кожен громадянин нашої держави, організація, ініціатива, які діють заради України, заслуговують на свою премію відповідальності. Тому Responsibility Award 2022 – про кожного українця та українку із вдячністю за добрі справи, за всі дії, які наближають нашу Перемогу!

У 2022 році Фонд родини Богдана Гаврилишина передає призовий фонд премії Responsibility Award на розмінування українських територій,  щоб життя тривало, і ми вчилися, мріяли, діяли в безпеці.

Поки триває війна, вона щодня тягне за собою наслідки. Один із таких – загроза людському життю через заміновані поля, ліси, дороги. Згідно з даними за червень 2022, в Україні заміновано понад 30 мільйонів гектарів земель.

Запрошуємо наповнювати премію вже з 17 вересня. Саме в цей день в Україні відзначають День рятувальника. А 19 жовтня, у День відповідальності людини, оголосимо фінальну суму збору та закупимо рятувальникам сумки для розмінування.

Як я можу долучитися?

Декларація відповідальності людини Богдана Гаврилишина навчає нас простих і водночас дуже мудрих речей. Споглядаючи за тим, як сьогодні взаємодіють і борються українці, Богдан Дмитрович додав би ще один пункт: Висловлюй свою вдячність, щоб надихати людей і примножувати їхні добрі вчинки. Запрошуємо долучатися до ініціативи #історія_вдячності. Коли, як не зараз, дякувати ЗСУ, волонтерами, лікарям, вашим рідним та друзям, знайомим і ні? Вони воюють, лікують, волонтерять, підтримують, далеко і поруч – люблять. Саме тому ми й живемо. Пишіть у соцмережах свою історію, використовуйте хештег #історія_вдячності, позначайте фонд. Нехай кожне добре слово буде почутим. Зараз саме той час.

Розміновуй життя з нами. Премію Responsibility Award 2022 складатимуть ваші донати вдячності та кошти Фонду родини Богдана Гаврилишина. Саперна сумка –  «must have» для рятувальника. Щодня вони усвідомлюють ризик для свого життя, але йдуть на завдання з відчуття обов’язку та відповідальності. Для впевненості у своїх можливостях рятувальники повинні бути укомплектовані належним чином. Саме це залежить від нас із вами.