RESPONSIBILITY AWARD

Щорічна премія «Responsibility Award» започаткована Фондом родини Богдана Гаврилишина у 2021 році до Всеукраїнського дня відповідальності людини. Мета премії — відзначати проактивні дії людей, організацій, бізнесів, які розбудовують Україну в різних соціальних напрямках через персональну відповідальність.

Email: responsibility.award@bhfamily.org

Підписатись

<We_can_help/>

What are you looking for?

Image Alt

Responsibility Award 2023

Лауреат Responsibility Award 2021 «Друзі спільноти святого Егідія»: відповідальність та допомога в час війни

У 2021 році громадська організація «Друзі спільноти святого Егідія» стала лауреатом премії відповідальності Responsibility Award 2021. 22 січня 2022, у День Соборності України, ми урочисто вітали й відзначали переможців. А через місяць, 24 лютого, почалася повномасштабна війна. Про те, як спільнота діє сьогодні, як підтримує нужденних та скільки допомоги надає по всій країні, читайте далі.

П’ять місяців війни – п’ять місяців солідарності

Як і багато інших організацій, після початку повномасштабної війни в Україні координаційний центр гуманітарних ініціатив Sant’Egidio було евакуйовано з Києва до Львова, де він нині і працює. На околицях міста облаштували великий логістичний центр для зберігання та опрацювання гуманітарної допомоги та склад для зберігання медикаментів. Також Спільнота святого Егідія відкрила у Львові Центр допомоги, який діє на допомогу внутрішньо переміщеним особам та особливо бідним верствам місцевого населення. Від початку роботи Центру допомогу отримали більше 4 000 осіб.

З перших тижнів війни Спільнота Sant’Egidio у Львові також відгукнулася на потребу харчової підтримки внутрішньо переміщених осіб та бідних і завдяки фінансуванню від Всесвітньої продовольчої програми (World Food Programme) було розповсюджено ваучери продуктів харчування на суму 50 000 доларів.

На сьогодні гуманітарна допомога зі Львова відправляється по всій Україні – особливо у ті регіони, які найбільше потерпають від наслідків воєнних дій.

Співпраця з Міністерством охорони здоров’я

Спільнота святого Егідія справедливо посідає своє місце серед десяти основних міжнародних організацій, які регулярно підтримують Україну згідно зі щомісячними звітами Міністерства охорони здоров’я. Загалом за 5 місяців завдяки Спільноті святого Егідія в Україну відправлено 390 000 ліків і товарів медичного призначення.

«Щиро дякуємо за підтримку у важкі для нашої держави часи. Закуплені вами товари медичного призначення було доставлено постраждалим від війни українцям. Ми особливо цінуємо вашу співпрацю та солідарність», – Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

Підтримка українських дітей

Підтримка неповнолітніх, що опинилися в складних життєвих ситуаціях – один із напрямків діяльності Спільноти святого Егідія, у межах якого функціює програма дистанційної опіки над дітьми, що живуть в інтернатах або дитбудинках сімейного типу. З початку повномасштабної війни було підтримано 300 дітей, котрими спільнота опікується в межах програми, а також сім’ї, з якими живуть деякі з них. Також допомогу отримали діти, з якими Sant’Egidio контактували в дитячих закладах, лікарнях, центрах для ВПО.

Вдячність крізь дії

Простір львівського Центру допомоги щодня наповнюється почуттями вдячності. Люди, котрі приходять до Спільноти отримати допомогу у вигляді одягу чи продуктових наборів, дуже часто і самі залишаються допомагати у якості волонтерів. Відчуття причетності до справи, взаємодії та підтримки необхідне людям у цей надскладний час. Вони знаходять усе це в просторі Спільноти святого Егідія і крізь дії висловлюють свою вдячність за турботу й допомогу.

Особливим без перебільшень скарбом у центрі також є книга побажань. Всі охочі можуть написати свої слова вдячності для Спільноти та волонтерів і в такий спосіб підтримати їх і надихнути продовжувати творити добрі справи.

Нещодавно організація опублікувала звіт за п’ять місяців діяльності. Ознайомтеся з документом за цим лінком.